Pages

OUR JOURNEY OF LOVE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Silalah Klik... TQ

Wednesday, March 16, 2016

Panduan dan Info Percutian di Pulau Langkawi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Fuhhhh..lega sangat dapat habiskan semua entry tentang Pulau Langkawi. Ikutkan hati memang dah naik lemau, tapi kena siapkan juga. Semua info tu sebagai panduan di masa akan datang...

So jom recap..

Ya, aku adalah sejenis spesis yang suka buat itinerary cam gini...huhuhuhu...



PENGANGKUTAN KE PULAU LANGKAWI

Jeti Kuala Perlis


LOKASI MENARIK DI PULAU LANGKAWI 



Underwater World Langkawi
Aktiviti Petang di Pantai Cenang
Pantai Cenang
SKYCAB LANGKAWI
SKYBRIDGE Langkawi
Art in Paradise Langkawi (3D Art Gallery)
Oriental Village: The Elephant Ride
Pantai Cenang: Senarai Kemudahan
Wildlife Park & Bird Paradise
Taman Lagenda & Dataran Helang


SHOPPING

Borong Kain Batik

LOKASI MAKAN-MAKAN



Pasar Malam Pekan Kuah
Senarai tempat makan tengahari
Senarai tempat makan malam

KEMUDAHAN PENGINAPAN 

Malibest Beach Resort, Pantai Cenang
De' Baron Resort, Pekan Kuah

Ok..dah..jom balik....semoga segala perkongsian info dapat memberikan manfaat bersama...


4 comments:

  1. Replies
    1. sebab selalu ditugaskan bwk rombongan cik kiah...hahhaa...so family trip 3 kerat pun nak gak poyo begitu...kih..kih... kalau p ober the sea mcm u alls, xtaulah berapa tebal plak itinerary dia..huhuhu

      Delete
  2. Replies
    1. itulah semangat juang namanye...ahaks!

      Delete

SILA BERI TUNJUK AJAR... ;-)