Pages

OUR JOURNEY OF LOVE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Silalah Klik... TQ

Thursday, August 13, 2015

Kisah Syawal Erny.Firdaus.Saffiya: Syoknya barbeque...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Raya ketiga kami berhari raya dengan family sebelah Incik Daus plak. Sorrylah ye geng..orang dh sembang sampai nak penghujung Syawal..aku baru terkial-kial nak bersiaran tentang Syawal ketiga...hehehhe...

Jadinya, bersiap pagi tu untuk ke rumah kakak Incik Daus yang letaknya taklah jauh..Sg. Rokam je..ye this year (before puasa) kakak dan mak Incik Daus dah pindah Ipoh. Jadi takdelah aku syahdu nak mendengar lagu Balik Kampung tu lagi..dah kurang plak perasaan pulang bersesak nak sambut raya..adussss....

So meh wefie skit memandangkan kurangnya gambar bersama...Incik Daus ni kalau nampak kamera mcm kena renjatan elektrik..terus jadi statik..hahahha..jangan wife dan anak dia..pantang aje...terus pose! ;p




Tahun ni banyak memborong tudung radiusite...memang loyal customer dah ni..hehehhe..

Kakak merajuk...memang gitu masam mencuka..sambil tak nak lepas control car dia...aishhh...


Ok..merajuknya kejap je..kakak ni makan pujuk..tapi hatinya kecik...cepat merajuk dan cepat je ok balik...tapi pujuk kena lemah gemalai..kalau tertinggi suara skit..mulalah nangis..ratu ayaq mata sangat....isk..isk..

Tu gambor atas tengah main..konon2 berlakon..jadi cikgu dengan anak murid..main dengan anak kakak Incik Daus..si kakak sambil main sambil tengok kami..muka malu2..hahhaha..sebab al-kisahnya dia mana layan game lakon layar ni..hahhaa..kakak main bola..lompat2 kerusi..basikal..skateboard..drum..play doh..lego...segala jenis permainan perempuan macam masak2...teddy bear ke..memang ada..lebih kpd hiasan dari dimain....hehehhe....


So dah masuk kelas..kenalah belajar...

Esok pagi tu actually planning nak berkelah dan BBQ di Ulu Chepor..tapi nasib tak menyebelahi kami. Dah sampai..dah bayar booking pondok semua..sampai je ke pondok kami...hujan....frust jugak sebab semua dah siap sedia.


Jadi bagi nak mengelakkan rasa frust tu, mehla kita buat jugak BBQ tu memandangkan barang semua dah siap. So kita buat je kat depan rumah.


Susunan gambar ade skit terbaliklah..hehhehe...baru sibuk nak nyalakan api..lama dah tak buat BBQ...


Ayam..yang diperap dengan bahan kisar cili, kunyit hidup, serai...lumur juga garam ye...itu antara bahannyalah..sebab ayam ni kakak ipar aku yang buat marinate dia.. ;p


Sambil bakar sambil posing..kita bakor..kita bakor...hahhaha...


Daging burger pun ada... daging tu aku perap dengan blackpepper, Maggi Seasoning tu..(yang selalu org guna buat burger tu..dengan mix herbs...aku perap semalaman...)

\
Sausage ni aku just perap pakai sos tiram..ini untuk budak-budak makan..so tak payah pedas..to be exact utk anak aku..hehehhe..kakak xmakan pedas...

Settle BBQ so jamu selera. Aku pun xsempat ambik gambor sebab lapor sangat..hujan plak kan..ermmm..lagilah meroyan lapar. Aku buat juga nasi lemak dengan sambal tumis ikan bilis....makan dengan ramuan BBQ ni kan..peeeeeehhhhhh...lepas tu lepak-lepak dan chit chat. 

Tapi kesian plak sebab dah janji dengan bebudak nak swimming. Dieorang pun dah siap-siap pakai baju swimming. Jadinya aku pun dengan penuh rasa kasih sayang..ewahhh...jomlah survey hotel mana yang ok. Akhirnya kami pun sepakat check-in Syuen Hotel... sebab kebetulan bila aku call tu dia bagi tau yang dieorang baru buat Kids Pool dekat Level 4 hotel tu..baru beroperasi macam tu lah. 

Cerita Syuen Hotel tu, nanti ya di next entry ok... 

Tatatititutu....!


8 comments:

  1. terima kasih Erny sudi singgah di blog sis JM...ini kunjungan balas ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 JM... mekasih sudi berkunjung.. ;p

      Delete
  2. incik daus tu camera shy namanya heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhee..memang pun..die segan nak bergambor... hehehhe

      Delete
  3. Replies
    1. alhamdulillah... yang penting mmmmaaakkkaaannn dgn hati ikhlas! hehehhe

      Delete

SILA BERI TUNJUK AJAR... ;-)