Pages

OUR JOURNEY OF LOVE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Silalah Klik... TQ

Monday, August 24, 2015

Kisah Syawal Erny.Firdaus.Saffiya: Breakfast like a KING...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Ye..kengkawan..ahkak tau Syawal dah abis..meh..meh..kita sambung skit lagi..lepas ni..errr..lepas dua, tiga entry lagi kot..kita tukor channel ke entry lain ye...

Spt entry terdahulu..kan kami bermandi-manda sakan di Syuen Hotel, Ipoh. So kami pun tidolah semalam kat sana...

Pagi tu before check out...moh kite breakfast dulu..tengok apa yang best..



Muka masing2..ibu dah mandi..kakak belum..hehhehe.... sibuk ngajak berposing kat sini...hmmm..sebijik ibu dia kan..kaki posing..hahhaha..


Hotel Syuen ni memang hotel lama..most of the decor dia pun banyak influence by Negara China...kakak feeling2 bawah pokok sakura...


As usual..her first meal...cocoa crunch...kat hotel je..kalau kat rumah,..xda maknanya nak bekpes mcm ni..selalunya kalau cocoa crunch ni kakak buat snek aje..


Ni first dish Incik Daus..yeaaayyy...breakfast like a king!!! 


Ni plak bekpes meal aku..eat like a mode I'm suppose...hahhaha..poyo sangat statement ni..mintak nak kena gelak aje..hahha..


Cantik x pilihan warna warni makanan ku ini..pewwitttlahh..


We end up with this...overall, food dia xbanyak pilihan sangat..taste wise...bolehlah..not so bad..masih boleh diterima. Aku rasa dieorang kena improve banyaklah on the food ni. Tak taulah kot waktu aku pergi ni time hari kerja kan..kot weekend baru meriah ke food nya..


Pada sesiapa yang berhajat nak stay di Hotel Syuen ni..alamat dia ni ek..

Alamat: 88, Jalan Sultan Abdul Jalil, 31350 Ipoh, Perak, Malaysia
Telefon: +60 5-253 8889

Lokasinya memang tengah bandar. So senang..depannya Ipoh Parade..leh shopping..tepinya plak Dataran MBI..malam2 banyak food stall..ade macam-macam aktiviti jugak malam-malam kat sini...

5 comments:

  1. Menarik juga.. boleh cuba sebab mmg kene dtg ipoh utk kerja ... thanks sharing.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Afif!!! wow outstation..best tu leh JJCM

      Delete
  2. Ooo ye ke? kalau stay sini malam-malam lehla pekena bihun sup mak endah..ade dekat area dataran MBI tu..dia bukak lori malam2.. ;-)

    ReplyDelete

SILA BERI TUNJUK AJAR... ;-)