Pages

OUR JOURNEY OF LOVE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Silalah Klik... TQ

Monday, March 21, 2016

Kenduri Kendara: Balik Kedah sat...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Weeehuuuu...cuti sekolah adalah musim apa kengkawan? Ya...betul, musim kenduri kendara...hehehe..maka kami juga tidak terkecuali. Weekend yang lepas, balik Kedah untuk attend wedding cousin Incik Daus. Kiranya majlis bertandanglah, sebelah lelaki. Majlis sebelah perempuan telah diadakan di Kuala Lumpur.


Tiba-tiba ada muka pengantin lama...tetap nak selfie saat panas terik matahari direct di kepala. Pakai pula hitam masing-masing..mau nyut nyut peningnya...hehehe...


Tiba-tiba nak juga pose lelaki maskulin..paksa juga aku mengambil gambar bawah matahari ni..dahi sendiri pun dah berkerut apatah lagi aku yang tukang ambik gambar...

Masya-Allah, cuaca sangat panas. Dan ini juga pengalaman pertama balik Kedah ambil masa 7-8 jam perjalanan. Balik Alor Setar je pun. Jammed tak ingat dunia. Kami siap keluar masuk highwaylah, silih berganti dengan jalan lama. Naik lemau aku dalam kereta. What to expect, cuti sekolah kan. Balik hari Ahad, lagi 5-6 jam dalam kereta. Oklah, kurang sikit.

Oh ya, ibu dengan bapak sibuk posing, si anak dara di manakah dia..ewah...

Ninnnnn diaaaaaa...

Baik punya....


Sibuk make-up okay...siap sanggup beratur menunggu giliran. Hmmm..nak main make up ibu, asyik x boleh aje kan..meh kita make up kat sini...Incik Daus kata, aku dengan Ina ni ni pangkat makcik, jadinya kalau dengan kakak, pangkat neneklah ek..muda kan..hehehhe...Family Incik Daus besar sangat dan aku sangat bertuah sebab dapat suami yang dia sendiri pun xtau nak suruh panggil apa kadang tu...sebab dia pun xtau...susur galur banyak sangat katanya..bertuah kan..hehehhe...


 
Ishhh..dah besar budak kecik ni...suka sangatlah tu...merah bibirnya...


As usual...gadis-gadis bunga...kakak xbawa uniform gadis bunganya..sebab tak dimaklumkan awal. Jadi kakak dengan Delisha, pakai busana masing-masing...busana okay.. ;p


Busana kakak ni, kainnya beli dekat je..dekat Nilai...hahahha...


Habis syif jadi gadis bunga, apa lagi..sibuklah berlari sana sini. Mainlah, apa lagi..geng ramai kan. Kami para ibu bapa ni kejap-kejap, meliar mata mencari anak masing-masing. Dalam dewan pun bahaya juga kan...


Awat tu kak..sembang sampai kesat ayaq mata...ibu tak bagi coklat ka...ke bapak jegil bijik mata... ;p


Ok, inilah pasangan mempelai yang dirai... 


Bapa pengantin lelaki merangkap Pak Njang Incik Daus membacakan doa permulaan majlis...


Haaaa ini...inilah uniform selepas itu...anak-anak plak nak bersanding..eh..bersanding ke..atau nak robohkan pelamin jadi pondok-pondok..main buat khemah...hehhee..anak-anak ni kan kreatif, ramai-ramai cam gini..ada je tu nanti idea masing-masing...hahhaha....

So u all, banyak tak makan nasi minyak cuti ni?

Ok ya..babai dulu ye...


4 comments:

  1. ehehe ya betoi tu.. time cuti sek adalah musim orang kawen ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungguh aihhhh..kenyang nasik minyak... ;p

      Delete
  2. Tu dia raja sehari merah menyala... Nasib x de lembu kejar... Ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha..lembu dah dibuat gulai kawah daaaaa... ;p

      Delete

SILA BERI TUNJUK AJAR... ;-)