Pages

OUR JOURNEY OF LOVE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Silalah Klik... TQ

Friday, April 24, 2015

Cuti-Cuti Johor: Imaginasi gegurl di Sanrio Hello Kitty Town, Nusajaya Part 2... ;-)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Walaupun tempat ni actually taklah besar sangat tapi banyak game dia yang kakak suka main. So, memang payahlah kami nak move dari satu tempat ke tempat lain dengan cepat.

Pingu Igloo House…hmmm, kat sini aje dah hampir setengah jam. Mainlah ngan bapak, ibu dengan Opah lepak kat caf√© depan ni…hehehe…



Then dapat ambik gambor dengan Pingu..yeayyy…tapi kakak takut…hahha! Cer tengok gambar kat bawah ni, siapa yang paling teruja?

Ya betulllll…Bapaknya yang paling teruja..hahhaha! Incik Daus memang peberet dia Pingu ni. Boleh duduk kusyuk depan TV sambil gelak sorang2 okay…kakak pun suka jugak tengok Pingu ni Cuma yang real one menakutkan dia kot.. ;-)

Then aku printkan jadik fridge magnet, print kat situ. Di sini kalau ada official photographer yang ambik gambar u alls dengan any character that you bump in, kemudian dia akan scan dekat tag yang kita dapat time masuk tu. So dari situ u all boleh tengok gambar u alls semua. Kalau nak print gambar saja ke, print atas mug atau buat fridge magnet, semua pun boleh. Aku pilih buat fridge magnet sebab aku tengah gila kumpul fridge magnet. 1 set harganya RM 50, boleh dapat dua fridge magnet. Aku print dua-dua gambar yang sama. Satu untuk rumah aku dan satu untuk rumah mak.

Settle semua ni, barulah dapat teruskan perjalanan ke tingkat atas. Kat sini more to peminat Hello Kitty.




Ni gazebo hello kitty..kakak nak ambik gambar sorang je..dia tak nak ambik gambar dengan character Hello Kitty..aduii, demand okay…bebudak lain sibuk suka excited nak ambik gambar dengan Hello Kitty, kakak plak rileks je bikin limelight dia sendiri..hahhaha…confident tu yang penting okay…

Kemudian kami ke sini..




Kat sini, memang kena beratur agak lama juga sebab dia limitkan pengunjung yang masuk ke dalam Wishful Studio ni. Setiap sesi adalah dalam 10 keluarga yang dapat masuk dan setiap satu sesi mengambil masa di antara 20-30 minit. Jadi bertabahlah menunggu ya..

Apa aktivitinya?

Jeng..jeng…




Hias cookies…yeayyyy!!!

Jangan sangka kami yang wanita saja… sang jejaka pun sibuk gak nak share the excitement..hahahha! 



Rare tau Incik Daus nak masuk tempat yang gegurl cam gini..full with pink okayyyy…hahaha..dan aku jugak actually..dulu masa kecik, kalau mak suruh pakai pink aje..sure aku akan cakap.. “ala mak..pink ni..macam pompuanlah!!” dan jawapan tu memang mengundang feedback mautlah dari mak.. “abis tu, bukan pompuan ke?” ahaks! Tapi tu lah, since kakak tetiba minat kaler pink lately, ibu pun terpaksalah jugak fall in love dengan kaler ini..huhuhu…



Ok..atas meja masing-masing dah disediakan contoh.




Then setiap seorang akan diberi biskut yang dah siap dimasak. Biskut ni sedap okayyyy..butter cookies..memang sedap..ohhh nak mintak ekstra malu..hahaha..



Ini plak set bahan-bahan yang diperlukan..



Apa lagi silalah tunjuk kehandalan masing-masing.



Bersungguh okay Incik Daus…siap letak bahan ekstra lagi..sambil buat sambil ngan chocolate chip masuk mulut..jenuh aku marah..aishhh…cover line skitttt bapakkk…. ;-)







Tarrrrraaaa…ni cookies Incik Daus..cepat siap..bukan main lagi..




Ni tuan punya belog baru nak start menunjukkan kreativiti..tadi asyik jadik tukang ambik gambor aje kan…






Haaaa..cer compare..cookies aku ngan Incik Daus…yeaayyyy!! I know I lah pemenang..hahaha..no need to declare…ahaks!



Ni plak mak, kakak dengan angah…





Muka sungguh-sungguh si kakak....kang dia siap lambat kang, sure nangis merajuk..hhaha..selalu main tipu..ngelat ye...!


Ni hasil kerja kakak, Opah dengan Mak NGah...kemas je kan semua..sekali lagi bapak ternyata tewas..hihihi...


Ok..semua dah siap..masing2 tak sabar tunggu arahan nak ngaaaapppp aje ni..hihihi...


Haaaaa...yang gambor atas ni memang betullah..dialah yang paling tak sabar...cer tengok ekspresi muka over acting tu...huiii..mcm nikmat aje..siap tanya.. "Kopi O, takde ke?" Hamboiiiii....over benor aihhh...


Eh..eh...tuan punye belog pun sama over..hahhaha..nak jugak posing dgn biskut...hmmmlahaiii..anak masing2 pose maintain aje...ibu dia ade skit gediks juga..skit aje.. ahaks!

 Ok, lepas dah selesai buat biskut tu...kita pindah plak ke seksyen sebelah..ini budak pompuan mesti suka..I mean..yang real feminine one..hahhaa..sebab seingat aku..selama hayat..tak pernah lagilah time aku kecik sampai remaja..feeling gegurl cam gini..jangan haraplah nak beraksesori bagai..atau pinky sakan...hahaha...nak kata tom boy pun idak jugak..tapi lebih banyak kengkawan lelaki kot..so lebih kpd main tembak-tembak..panjat pokok ceri..gayut kat dalam gua tepi umah mak tu..hahaha...see..see... ;-)

 Kakak sibuk nak jugak warnakan kuku..so kalau harapkan aku buat keja seni halus cam gini...errrmmm...alamatnya malam nantilah baru kita kuar dari tempat ni kan..hehhee..so Mak Ngah kena take over...


Ibu hanya mampu memberikan sokongan moral ajelah ye...macam-macam kaler ada..siap ada glitter sticker lagi..aduiii..tak pandai sungguh aku..



Muka seronok dah dapat hajat dihati...eiii, camne ker gaya aku nak tanggalkan benda ni nanti aihhh...





Haaaaaa...dah settle semua, baru kakak sibuk nak makan cookies..cer nengok gayanya..diva sangat okayyyy..dengan tangan cam gitu (sebab kukunya kan baru kaler...hahahha)..sambil Opah suap makan..sambil sibuk nak menari..imaginelah..berapa banyak in 1 tu..hmmmlaaahhhaaaiii..

Ok stop sat...nanti aku sambung lagi ek...story kami main selamatkan Hello Kitty okay...

Tatatititutu...

1 comment:

  1. wow.. menarik.. yang bukan budak kecik ni pun rasa macam nak masuk dalam tu n enjoy =D

    ReplyDelete

SILA BERI TUNJUK AJAR... ;-)