Pages

OUR JOURNEY OF LOVE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Silalah Klik... TQ

Wednesday, June 17, 2015

Jom Makan Best di Ipoh: Western Food @ David's Diner...besar portionnya wei...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Eh..eh..hari ni pun kita borak pasal makan-makan lagi..mana tak menggebu aje tuan punya blog ni..then nak buat2 terkejut, sedih, pedih, pilu bila berat badan naik kan.,. *ohhhh cryyyyy...* 

Apekan daya, aku ni pelik skit..bila stress..makan..bila letih..makan...orang kalau stress...sedih..pedih..pilu...badan jadik slim...aku sebaliknya! *ok..luahan takda kena mengena dgn jalan cerita..hahhaha*

Adalah di suatu hari..suatu malam actually..sebaik saja Incik Daus balik dari kerja luar kawasan...berkatalah beliau kepada kami gegurl2 yang comey..ahaks...kibas shawl skittt,..hehhehe..nak ajak pi makan makanan omputeh katanye..maka melompatlah kami kegirangan...ewah! Pucuk dicita ulam mendatang... ;-)

Maka bersiap2lah kami...bersiap sangatlah..xbersiap pun..sauk tudung je..kakak siap dengan baju tidur lagi..kami pergi tu pun dah memang sipi2 je kedai ni nak tutup...


Mekasihlah ye kepada My Abg Sado sudi belanja kami..hehehhe..makanan omputeh plak tu..di mana itu bukanlah makanan peberet dia..Incik Daus ni dulu masa mula2 kahwin..jangan harap dia nak tolong order bila masuk ke tempat macam ni...sebabnya, dia tak biasa. Tapi aku dengan kakak memang suka makanan cam gini.



Kakak memang dia sebenarnya kurang makan nasi..kakak lebih suka makan noodles..pasta..cam tulah..tak pahamler kenapa..mungkin sebab 3 bulan pertama mengandungkan kakak..memang aku tak leh langsung makan nasi..makanan omputeh je aku boleh telan..bayangkan..carbonara yang dulunya aku memang tak boleh telan..tibe jadi kesukaan..suka tu sampailah sekarang... *ok..dah jadi kisah throwback plak dah..hehehhe*


Hamboiiii..feeling2 jadik gangster cowboy yang garang ke...topi mana topi? ;p



 Ini appetizer kaedahnya..mushroom soup...



 Mac and Cheese..kakak kalau makan mac and cheese kat sini, tak pernahnya cukup 1 mangkuk..mesti akan mintak lagi 1 mangkuk..tapi memang sedap.....


Ini plak cheese fries...Incik Dauslah ni..saja menghasut makan banyak..eh..eh..ok..makan masa panas memang layan...kalau tunggu dah sejuk..jadik malas nak layan plak kang..hahhaha...harganya dalam RM 8.90.


Ini hidangan Incik Daus...aku tak ingat namanya, tapi ini menu barulah di David's Diner ni..bawahnya adalah mashed potato dengan ketulan daging kambing panggang yang dihiris dan disimbahi sos lada hitam...harganya kalau tak salah aku dalam RM 15 ++.

Incik Daus kata sedap...cuma muak skit sebab portion mashed potato tu agak banyak.


Salmon Steak ...aku memang penggemar salmon..memang suka sangat..so orderlah ini..ini hidangan satu set..dalam set tu termasuklah 2side dish..aku pilih mac and cheese dengan salad. Then dapat 1 mini bowl mushroom soup ..fruit juice dan 1 dessert (aku pilih brownies with ice cream). All in, price dia dalam RM 48.90.

Salmon dia oklah..cuma kurang perisa plak kali ni...lagi satu aku suka salmon kalau panggang tu garing skit..barulah rasa best....


Tengoklah muka penuh excited...suka bebenor... ;-) 


Pandai dah nak posing gedikkksss macam ibu..hahahha...nasibler...


Waaaahhhhh..posing bapak lagi epik..garang abislah tu..merenung masa depan ke masa silam tu? ;p


Kami yang super cute..eh..eh..terlebih sudahhhh.... hihihihi..


Kami sibuk nak posing bagai..bapaknye..tak pedulik..makan aje..kasik licin... 


Si kakak dengan mangkuk kedua..abis comot..abis baju dah..biasalah..makan dengan budak2...mana nak jaga sangat standard diva ni..sure comot punyelah.. errrrr..diva ke? ;-)


Inilah dessertnya..masa dessert ni sampai dah tak larat sangat rasanya..tapi gagahkan jugaklah...sedap jugak...


Kakak makan eskremnya aje..brownies suruh ibu yang makan..dengan bapak..tak leh share katanya... ;p


Cepat kakak..nampak tak muka ibu dah sangkak...huhuhuhu...

Ok..pada sesiapa yang nak merasa western food..burger yang super marbeles.. (aku tak order time ni)..silalah ke...

David's Diner
B-G-1, Persiaran Greentown 7, Pusat Perdagangan Greentown, Ipoh, Perak, Malaysia

4 comments:

  1. Replies
    1. hahhaha...op kossss bestttt, makan free..weeehhhuuuu... ;p i dah berjaya tukor baju blog...yeaayyy!

      Delete

SILA BERI TUNJUK AJAR... ;-)