Pages

OUR JOURNEY OF LOVE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Silalah Klik... TQ

Wednesday, June 10, 2015

Jom Makan Best: Daging Salai Masak Lemak di Restoran Pak Teh, Seri Iskandar

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Aduyaaaaaiiii, busy yang teramatlah seminggu dua ni...ahkak berkejaran siapkan rumah dan dengan kerja kat pejabat tetiba yang melambak-lambak plak..tetibe je minggu ni terasa diri ini .......
YOUNG AND ENERGETIC...kuang...kuang.. ;p

Ok..tak lama lagi Ramadhan bakal tibe..so apa yang terdaya, mehla aku abiskan kisah makan-makan yang ada supaya tidak terliur hendaknya di kemudian hari..ewah!

Ni nak story tentang aktiviti makan-makan kami sewaktu kunjungan ke Seri Iskandar hari tu. Tujuan kunjungan, bukanlah semata-mata nak makan kat restoran ni tapi sebabkan aktiviti tempah menempah langsiri. Giler kan..jauh benor g tempah langsir...lebih kurang 40 minit perjalanan dari Ipoh ni. Seri Iskandar ni ala-ala macam Nilai lah jugak...nantilah aku hapdate tentang tu ye..now meh fokus tentang agenda menjamu selera ini dulu ye...

Inilah kedai makannya, terletak di shop lot yang menghadap jalan utama. Jadinya, mudah dikesanlah lokasinya..disebabkan itulah juga aku terasa nak mencuba..




Ini di antara menu yang ada...


Ada jugak menu istimewa,soft crab katanya...


Aku suka cara promotion dekat bunting ni...mcm kreatif sangat..lawak pun ade gak...mcm ketam masak merah..merah..buat abang marah!! Awww.... ;p


Ni air mak...laici cincau..rase..more to cincau kot...first time jumpa air cam gini...


Ni plak oren laici..semua pun air berasaskan laici hari ni...


Ini sebenarnya menu paling WIN dihati aku hari tu. Daging Salai Masak Lemak Cili Padi. Kuahnya sedap berlemak dan pedas tu secukup rasa. Cuma isi dagingnya skit, sebab daging mahal kot...tapi rase die sedap...


Ok, inilah menu yang menang in term of advertising..but like wise..ermmm...tak berapa sangat. Tak rasa apa yang patutnya dirasa..macam tawar je..dan lemak isi ketam pun tak terasa...


Ini lagi satu menu yang WIN pada aku. Jarang actually aku order terung berlada bila makan kat luar ni..tapi tetiba hari ni terasa nak..die campur cili ngan udang kering. Memang sedap...


Sotong Goreng Tepung..rangup tapi tawar...mujur ada sos dia..penyelamat keadaan...


Aku order kat kakak ayam goreng. Harga dia RM 6 satu. Aku ximagine pun rupanya itu satu set macam kat atas ni. Ayam die punyelah besar...siap ade dua jenis kuah. Ayam goreng dia..ok.


Konon2 nak buat flat lay...walhal flat giler...hahahhaha...


Masa nak beransur balik tu, nampak dieorang tengah set up buat kambing bakor.,..dan ade jugak satu team dah reserve tempat buat makan-makan. Mungkin next time bolehlah kot try menu bakar2 die..

So anyone..yg tetibe tersesat ke Seri Iskandar...ngantar anak ke sedara mara masuk UiTM ke..UTP ke..bolehlah singgah..ni lokasi dia ek...

Restoran Ikan Bakar Pak Teh 
No 23&24, Jalan IV 1, SIBC, 
32610, Seri Iskandar, Perak.

WAKTU OPERASI: (Sabtu ~ Khamis) 11.00AM~11.00PM / (Jumaat) 4.00PM~11.00PM
05-3711604 / 0134156705

5 comments:

  1. Semua nampak sedap especially sotong goreng tepung & daging salai masak lemak tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...memang sedap pun sis... :p

      Delete
  2. Masak lemak dia tambah kicap dengan telur dadar. Memang terbaik lah! I like...

    ReplyDelete
  3. Masak lemak kedai ni sedap giler. Makan campur kicap n telur dadar..fuhhh...leleh bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn..memang sedap, lemak..terasa semuanya.... :-)

      Delete

SILA BERI TUNJUK AJAR... ;-)