Pages

OUR JOURNEY OF LOVE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Silalah Klik... TQ

Tuesday, August 25, 2015

Kisah Syawal Erny.Firdaus.Saffiya: Warna-warni+Tambah Lemak Sepanjang Raya..weehuuu...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Weeehuuu u alls...masih lagi kisah berhari raya..tapi kali ni aku nak recap aje...senang kan...

As usual...apakah ertinya perayaan kalau tanpa apa kengkawan???? Ye..tanpa makanan yang enak..tanpa Open House segala..tanpa melaram baju baru kan..... ;-)


Ni la keluarga cute miut kami...bapak yang garang..ibu yang kaki gelak dan si kakak yg sangat cheeky...nengoklah tu..makan lollypop..itu sama macam bapak..aku xsuka sangat makan benda2 macam tu...sebab tu aku genius..hahaha!


See...kakak memang cepat menurun semangat 'photogediks' ibu..setiap frame leh pose lain2..meanwhile bapak..sama sepesen je mukanya... ;p

Ni masa kami nak p berhari raya di rumah Nisa Alias...rumahnya yang betul, rumah mayanya boleh jenguk sini..NISA ALIAS


Sementara mak2 sibuk borak kat dalam..auntie Nisa yang belum kategori 'mak2' ..hehehe..rajin melayan anak-anak ni bercintun ala-ala Bollywood di taman bungan di depan laman...hahhaha..hamboiiiii....bukan main lagi..bagus..contohi lagu Anna Raffali..duduk renggang-renggang...hehehhee... Adam dengan Kakak ni sebaya..lahir pun selisih one monthlah...si kakak rambut dah abis dah...mana taknya main lari keliling rumah...


See...Kakak duduk simpuh dah ayu dah..baju kurung dah ayu dah...sekali layan main kereta...ummi Nisa offer anak patung..kakak xda respond pun...tapi main toys lelaki..hmmmm..cepat aje..


Ni plak masa buat makan-makan family..kat rumah aje...my sweet lil' munchkin...rakan bermanja dan rakan sepergaduhan..hehehhe...

Mak buat muka malas nak bergambor..sebab anak-anaknya suka benor ambik gambor...kadang tu kalau gambar food..mak awal2 dah.. "Haaa..cepat, sape nak ambik gambor, ambik cepat..." hahahha! marah-marah pun tetap menyokong hobi anak2 ni..ahaks!


Haaaa...dah kenapa main panjat-panjat ni? 


Haaa..nampak tu..kecoh mulutnya....bapak tu bapak...bapak ni bapak..dengan kain xpakainya...


Ye..busy menyuruh kait buah rambutan...ni la sepokok yang ada..arwah abah tanam..dan menjadi penyambung kasih...sebab cucunya ni memang sangat suka makan buah rambutan...


Sesi posing maut lagi...ni pun masa nak gi attend Open House sahabat opice...kind of jatuh cinta dengan pattern baju ni..pandai auntie tu buat kontra corak dengan kakak...dan kalernye juga..sebab jenis kaler ni mcm susah jugak nak dapat...

See..manja tak we alls? hehehehe...tudung..as always...Radiusite...  #radiusitelover katakan... weehuu!


Barulah ade gambor dengan #myabangsado... sadolah sangat kan... ;p


Kamilah #gadislift. Hahhaa..klesss tak..siap ade hashtag...

Suka juga kurung modern ni..suka kaler dia..beli masa ke Satun, Thai aritu. 


Me with nisa...fooling around posing in front of the mirror..and of course..in the lift lah..mana lagi...hahhaha... ada 19 tingkat..ape adehal.. :-)


Makan..makan..jom Open House....weehuuuu....


Open house lagi..event Tourism plak..makan lagi..ketiau tu sedap sangat...


Eh..eh..makan lagi ke..op koz...pi rumah MITI dgn MIDA plak...makan jom..nyum..nyum...

Ape..ingat ibu je leh beraya sakan..kakak pun ade gaklah..jamuan raya...

Taaaarrraaaa....


Ni la classmate kakak.. 5 Waterlily, The Little Caliph...


Comeyyy comeyy semuanya..macam nak cubit2 pipi tu...hehehhe...

Tahun ni raya sadis betul..aku sempat buat dua jenis biskut aje..dengan this my beloved lil' helper..memang jenuhla nak buat cepat kan...




Biskut gajus madu dengan cornflakes...



Biskut Chocolate Chips

Begitulah Syawal 2015 kami...semoga dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki...untuk menemui Ramadhan dan Syawal akan datang...



7 comments:

  1. Replies
    1. makan dan makan dan makan...op koz ler paling best..yg xbestnye bile berat naik..ohhhhh noooo!!! ;p

      Delete
  2. meriah..paling best hari raya makan FREE

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM..udah kompem ler...syok kan makan free... mcm ishhh..jemputlah..jemputlah lagi..suke je nak beraya...hahhaha...

      Delete
  3. Kakak dgn ibu sama2 pandai posing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe...mekasih2...posing tu kategori hobi..ehhh..leh kot cenggitu kan..hihihihi...

      Delete
  4. wah..bes2...banyak gambar di sini...auwww..kipidap.. =)

    ReplyDelete

SILA BERI TUNJUK AJAR... ;-)