Pages

OUR JOURNEY OF LOVE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Silalah Klik... TQ

Thursday, December 10, 2015

Jom Makan Best di Ipoh: Serangan 'Shell Out' di Seven Sky Cafe

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Sekarang ni aku percaya tengah demam ‘Shell Out’. Semua orang teruja nak cuba..fenomena yang bermula dari mana aku pun tak pasti. Dan aku pun tak tahu yang fenomena ‘Shell Out’ tu dah datang ke Ipoh…hehehhe..sampailah ke suatu hari Jumaat yang waktu rehatnya panjang…kih..kih…member2 office ajak pergi cuba ‘Shell Out’ yang lokasinya hanya sekangkang kera aje dari office kami. So sebabkan kami gadis-gadis sopan lagi ayu..maka kami taklah pergi jalan kaki sebaliknya menaiki kereta juga seadanya… ;-) *dah rupa karangan purbakala plak dah…hehehhe*

Restoran ini terletak di dalam Bangunan Mydin Mall, Meru tu, betul-betul bersebelahan bowling area. Ni lokasinya…



Dia xda lagi bunting, banner atau apa sahaja signage yang fancy untuk memudahkan orang ramai notice akan kewujudan kedai dia. Tapi landmark dia memang tepi bowling area tu.

Taaaarrrraaaaaaaa…..




Ni lah dia rupa paras set ‘shell out’ yang dihidangkan di sini. Satu kepala dia charge RM 25. Gambar yang u all lihat ini adalah hasil combination makanan untuk 4 orang okay….

Apa ya..dia ada ketam, lala, udang, sosej, dan sayuran seperti kubis bunga dan brokoli. Sayur macam direbus tapi seafood ni dia buat masa sweet and sour macam tu lah…


Wahhhhh..tangan-tangan yang rakus mau menggapai makanan…yeeehhhaaaa…hahahha..lapor weiiiii…

Takkan gambor tangan je kan…meh kasi enter frame penuh…



Uittt..tukang tulih entry ni nak jugak enterframe…sebabkan kekurangan sorang, maka terpaksalah akak ambik gambor sendiri…cik nisa kena p kelas awal aritu..presentation katanye…next time kita datang sini okay…


Secara kesimpulannya di tekak aku..sangat berbaloi. Nasi dan air u all boleh refill. Air dia bagi air sirap je la ye u alls. Ketam dia isi gebu..udang diala tak gemuk sangat..tapi aku paham udang sangatlah mahal dan susah nak beli sekarang ni..Cuma yang aku tak paham akan kewujudan sosej dalam hidangan ni..sosej tu cengkerang dia kat mana ek..hahahhaha….

So kalau u all nak cuba makanan berjemaah cara yang santai dan sedap..ni info dia ye…sila..sila..jangan x cuba…

Lokasi:

Sevensky Cafe
Level 2, Mydin Mall Meruraya Ipoh

Waktu operasi:
Bermula 12 tengah hari

No. tel :
0174854498 (SILA BOOK SEBELUM DATANG, FULL HOUSE KATANYA)

Facebook :
www.facebook.com/Sevensky-fine-dining-concept-313789695391127


6 comments:

  1. Replies
    1. kalau datang sini..singgahlah anum..atau kalau nak ke utara...jangan lupa exit sini dulu sebelum masuk tol nak ke kuala kangsar tu... ;p

      Delete
  2. Replies
    1. syok sis..makan berjemaah kaedahnye...hehehhe

      Delete
  3. memang tengah in sungguh kan Shell Out ni.. ada chance memang nak pegi try =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..sana sini org dokla cakap pasal shell out ni...

      Delete

SILA BERI TUNJUK AJAR... ;-)